ZONGULDAK / MERKEZ - Tepebaşı İlkokulu

Trafik ve İlk Yardım Haftası 03/05/2024

Belirli gün ve haftalardan Trafik ve İlk Yardım Haftası (Mayıs ayının ilk haftası) okulumuzun tören alanında kutlandı. Günün anlam ve önemi, şiirler okunarak ve şarkılar söylenerek program son buldu. Programı hazırlayan Ebru ATILGAN ve Tülay BARUTÇU öğretmnelerimize ve programda gödev alan ve katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.

• Karşıdan Karşıya Geçerken; Trafik Polisinin, Trafik Işıklarının, Yaya Geçitlerinin, Alt ve Üst Geçitlerin Bulunduğu Yerleri Kullanınız!
  • Yaya Geçitlerinden Karşıdan Karşıya Geçerken, Önce Solunuza, Sonra Sağınıza, Daha Sonra Tekrar Solunuza Bakarak Koşmadan, Hızlı Adımlarla Geçiniz!
  • Karşıdan Karşıya Geçmek İstediğinizde, Araç Sürücülerine Elinizle İşaret Veriniz, Araçların Durduğundan Emin Olduktan Sonra Güvenli Bir Şekilde Geçiniz!
  • Size Yeşil Işık Yanıyor Olsa Bile Araçlar Tamamen Durmadan Karşıdan Karşıya Geçmeyiniz!
  • Park Etmiş Araçların Önünden ve Arkasından Geçmeyiniz!
  • Sevgili Çocuklar; Sizi Ailenizin Trafik Polisi İlan Ediyoruz. Bu Nedenle Anne ve Babanız Araç Kullanırken Kırmızı Işıkta Geçiyorsa, Hızlı Araç Kullanıyorsa veya Emniyet Kemerlerini Takmıyorlarsa Onları Mutlaka Uyarınız!
  • Sevgili Çocuklar; Hareket Halindeki Araçların Arkasına Kesinlikle Asılmayınız!
  • Sevgili Çocuklar; Araçlardan Dışarıya Kesinlikle Sarkmayınız!
  • Sevgili Çocuklar; Araç İçerisinde Mutlaka Oturun ve Sürücünün Dikkatini Dağıtmayın!
  • Sürücüler Dikkatsiz Olsa da Siz Mutlaka Dikkatli Olun!
  • Sevgili Çocuklar; Araçlardan İner İnmez Yola Çıkmayın, Mutlaka Akan Trafiği Kontrol Edin!
  • Sevgili Çocuklar; Taşıtları Görebilmek İçin Park Halindeki Araçların Yol Tarafında Durun!
  • Yaya Geçidine Gelmeden Çok Önce Yeşil Işık Yanmış İse, Bir Sonraki Yeşil Işığı Bekleyin!
  • Kaldırımsız Yolda Şoförlerin Yüzünü Görerek Yürüyün!
  • Sevgili Çocuklar; Okul Servisini Yakalamak İçin Yola Koşarak Çıkmayın!
  • Sevgili Çocuklar; Karşıdan Karşıya Bisiklet Üzerinde Geçmeyin!
  • Sevgili Çocuklar; Bisiklete Binmek Her Ne Kadar Zevkli Olsa da Sonucunun Acı Olabileceğini Düşünerek, Taşıtların Gelip Geçtiği Yerlerde Bisiklete Binmeyiniz!
  • Sevgili Çocuklar; Oyun Yerleri Cadde ve Sokaklar Değildir! Oyunlarınızı Taşıtlara Uzak Olan Yerlerde, Parklarda ve Bahçelerde Oynayınız!
  • Sevgili Çocuklar; Okula Geliş ve Gidişlerinizde En Güvenli Yolu Seçin ve Her Zaman Bu Yolu Kullanın!
  • Sevgili Çocuklar; Araçların İstediğiniz Yerde ve Zamanda Duramayacağını Biliyor musunuz?
  • Sevgili Çocuklar; Karşıdan Karşıya Geçmeden Önce Kaldırım Üzerinde Yol Kenarına İki Adım Mesafede Durarak Her İki Yönde de Araç Olup Olmadığını Kontrol Edin!
  • Sevgili Çocuklar; Hiçbirimiz Fil Olmak İstemeyiz Değil mi? 50 Km/s Hızla Giden Bir Araçta, Arka Koltukta Oturan ve Emniyet Kemeri Takmayan Bir Çocuğun Ağırlığının Çarpma Anında Tam 30 Kat Artarak 40 Kg’dan 1200 Kg’a Çıktığını Biliyor musunuz?
  • Trafikte Görmek Kadar Görülmek de Önemlidir. Bu Nedenle Hava Karardıktan Sonra Yürürken, Araç Sürücülerinin Sizi Görebilmesi İçin Açık Renkli Giysiler Giyinin!

07-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-202407-05-2024

Yayın: 07.05.2024 - Güncelleme: 07.05.2024 21:44 - Görüntülenme: 43